V sobotu 26. 9. proběhl na domácím hřišti v Kyjově turnaj jihomoravského přeboru přípravek. Za nepříznivého deštivého dne se turnaje zúčastnily celkem čtyři týmy.

Turnaj jsme započali s marodkou okleštěným týmem proti Hodonínu ne zrovna šťastně. Celý zápas nás hodonínští přehrávali, ale vítězství Hodonína 0:5 určitě nebylo snadné.

V dalším zápase nás čekal tým Sudoměřic, kde byli naši hráči více bojovní. Po první inkasované brance se nám podařilo srovnat, ale soupeř v závěru dokázal znovu strhnout vedení na svou stranu. V závěrečném power-play  jsme místo tlaku na soupeře opět inkasovali a zápas tedy skončil pro nás prohrou 1:3.

Poslední zápas v skupině jsme hráli proti Brnu. Zápas nebyl vůbec snadný a po hře nahoru dolů se přiklonilo štěstí k našim hráčům, kteří vstřelili jedinou branku zápasu.

Do semifinále o třetí místo nás výkony týmů svedly opět proti Brnu, které tak získalo šanci na reparát. Že to nebude jednoznačný zápas, ale velký boj naznačovalo už předchozí utkání ve skupině. Bojovností hráčů se nám podařilo vstřelit první branku, ze které jsme se však neradovali dlouho a soupeř vyrovnal. V závěru zápasu nás soupeř zatlačil do obrany, ale z protiútoku se nám podařilo skórovat. Výsledek 2:1 se hráčům podařilo udržet a my jsme mohli slavit třetí místo.

Ve finále se utkaly týmy Sudoměřic a Hodonína. Hodonínským hráčů se v druhé polovině zápasu podařilo během dvou minut otočit vývoj zápasu ze stavu 0:1 na konečných 2:1 a slavily vítězství v 1. turnaji jihomoravského přeboru přípravek v sezóně 2015/2016.

Sestava HBK Kyjov:

Adam Pichler – Josef Chytil, Rostislav Žůrek, Patrik Rubecký, Prokop Růžička – Ondřej Ševela, Šimon Balajka, Fabián Dubina, Tomáš Kohút, Matyáš Jankůj, Oliver Šošovička, Petr Štefík.

Konečné pořadí turnaje:

1. HBC Rigum Hodonín
2. SK Sudoměřice
3. HBK Kyjov
4. MAC Eagles Brno