Souboj dvou nejlepších týmů soutěže přinesl dva zajímavé zápasy. První patřil Karviné, která si počkala na své šance do druhé třetiny a všechny beze zbytku využila.

Domácí se nevzdali ani za stavu 0:5 a dál dobývali branku hostů. Přes velkou převahu dokázali pouze snížit na konečných 1:5. V druhém utkání jsme potřebovali vyhrát nejméně o 4 branky, abychom měli reálnou šanci na zisk prvního místa ve skupině. To se bohužel nepovedlo. Za stavu 5:2 jsme odvolali brankáře, ale ani to nestačilo. Soupeřův gól do prázdné branky v poslední vteřině nic neřešil. K naději na vítězství ve skupině nám muže pomoct jen případná ztráta Karviné, která není pravděpodobná.

Hodnocení trenéra (Pavel Šedík):
Z naší strany byly obě utkání odehrány ve velkém nasazení, ale výpadek na začátku druhé třetiny prvního utkání rozhodl celou sezónu. První utkání bylo celkově smolné, pět nastřelených tyček a řada dalších nevyužitých šancí, kdy soupeř využil vše co jsme mu nabídli, nám na body stačit nemohlo. V druhém utkání jsme na soupeře opět vlétli a tentokrát to tam i padalo. Bohužel za stavu 3:0 necháváme soupeře třikrát dorážet a ten toho využivá. V dalším průběhu už nedokážeme odskočit na rozdíl čtyř branek. Oba duely tedy rozhodla vyspělost hráčů soupeře. Přesto že byl tým Karviné složen kromě hokejbalistů také z hokejistů čtyř okolních klubů, působili jako jeden tým.

HBK Kyjov — HbK Karviná   1:5 (0:0, 1:5, 0:0)

HBK Kyjov — HbK Karviná   5:3 (3:1, 1:0, 1:2)

Sestava Kyjova: Kryštof Kohút, Lukáš Filípek – Lukáš Toman, Viktor Citterberg – Matyáš Svoboda (Petr Sýkora), Daniel Macalík – Pavel Studénka, Tomáš Pichler, Adam Kozumplík – Aleš Půček, Richard Jagoš, Karolína Procházková – Lukáš Stanovský, Štěpán Sedlář, Štěpán Dufek. Trenér: Pavel Šedík