Sobotní domácí zápas pro nás nebyl šťastný z několika důvodů. Výkon týmu sice nebyl úplně špatný, ale protože jsme nedokázali proměnit své vyložené šance, zejména pak dva samostatné uniky Fraňa a Kmenty a především otočku Pichlera v prodloužení, kterou zastavila tyčka, brali za branku v prodloužení mečbolový bod hosté.

Ti se prezentovali aktivní hrou s precizním přístupem a poctivou obranou, což udělalo ze zápasu byť brankově nepočetnou, ale rozhodně zajímavou podívanou. Zahodíme-li smolnou prohru v prodloužení za hlavu, vyvstal nám problém s marodkou. Kombinace zranění, playoff dorostenecké extraligy a pracovních povinností nás postavila před nepříjemnou situaci. Do Přibyslavic jsme byli nuceni odjet odvracet mečbol bez devíti omluivených, což zamenalo s "pouhými" deseti hráči do pole. Vědomi si nepříjemné situace jsme se ale nechtěli smířit s vyřazením, a to ani po obdržené brance na 1:0 v 8. minutě první třetiny. Bojovný výkon přinesl vyrovnání z hole Adama Slaniny ke konci druhé třetiny, načež se na nás usmálo štěstí vteřinu před koncem této části, kdy domácí gólman neudržel střelu Dobeše, která skončila za jeho zády v brance. Ve třetí třetině domácí vzhledem ke skóre polevili v poctivém bránění a byla velká škoda, že několik brejků 2 na 1 zůstalo po velkých šancích z naší strany nevyužito. To domácí potrestali laciným gólem hned po buly, takže se šlo do prodloužení. V něm branka nepadla ani přes jednu přesilovku na obou stranách, kdy jsme k brance byli blíže opět mi po střele do tyčky z hole Matěje Fraňa. V samostatných nájezdech se trefil Matyáš Svoboda a Pavel Šedík, takže v součtu s výborným výkonem kyjovského Tomáše Soukupa, který pustil jen jednu branku, bereme vydřený bod a vracíme sérii k rozhodujícímu zápasu do Kyjova, který odehrajeme v sobotu 13.5.2017 od 15:00.

Závěrem je z našeho pohledu nezbytné poznamenat, že oba zápasy byly z obou stran sveřepé, poctivě odehrané a hlavně i přes obrovskou vyrovnanost nevypjaté a férové, za což soupeři děkujeme a doufáme, že se ve stejném duchu ponese i zápas rozhodující.

SOBOTA
HBK Kyjov – J.V.S.K. Slza Přibyslavice 1:2 po prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 – 0.1)
Branka: Studénka

NEDĚLE
J.V.S.K. Slza Přibyslavice – HBK Kyjov 2:3SN (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0 – 1.2)
Branky: Slanina, Dobeš, rozhodující nájezd Šedík

Sestava:
B: Soukup (Kučera)
O: Chovanec, Prčík K. – Kamrla, Kordula J.
Ú: Svoboda, Dobeš, Fraňo – Slanina, Studénka, Šedík

 

Fotogalerie