Rytíři HBK Kyjov probuzeni do deštivého nedělního rána se vydali na turnaj do nedalekého krajského města Brna. Počasí se cestou ustálilo a tak nic nebránilo tomu, aby mohla začít divácky atraktivní klání kategorie přípravek.

Bílý tým HBK Kyjov tentokráte tvořili starší hráči (ročník 2010). Nastoupili dvě posily: noví kluci se zkušenostmi z florbalu. Velmi dobře zapadli a doplnili tým na dvě kompletní trojky.

HBK Kyjov bílá – HBK Bulldogs Brno 11:4
První utkání bylo hned brankovým ohňostrojem HBK Kyjov. Domácí celek rozmetli 11:4, ačkoliv první půli soupeř statečně držel krok.

HBK Kyjov bílá – HBK Kyjov modrá 11:4
Ve druhém utkání nastoupili proti mladším kamarádům, kteří byli tentokráte v modrých barvách.
Mladší kluci z modrého týmu si nedali líbit „papírovou“ převahu a statečně se rvali až do konce. Výsledkem si nenechali pokazit radost ze hry.

HBK Kyjov bílá – HBK Eagles Brno žlutá 5:6 (SN)
Ve třetím utkání je čekal silný tým domácích orlů. Naši rytíři vstoupili do zápasu velmi ukázněně a po první půli vedli 4:1.
Ovšem síla orlů se projevila změnou taktiky hry v druhém poločase a odměna nedala na sebe dlouho čekat. Došlo k vyrovnání stavu.
Ještě před koncem naši kluci táhli za delší konec v podobě gólu navíc, ovšem orli se nevzdali a vyrovnali.
V nájezdech ukázali dovednost všichni hráči. Úspěšnější byl soupeř o jeden gól.

HBK Kyjov bílá – HBK Eagles Brno červená 3:1
Poslední zápas se nesl v duchu konce turnaje a již za krásného počasí. V klidném zápase si rytíři užili vítězství 3:1.

Věřím tomu, že nejen rodiče, ale i samotní hráči měli radost a požitek ze hry a z příjemně stráveného nedělního dopoledne.
Jsem přesvědčen o tom, že kluci ještě nedosáhli svých maximálních kvalit a dále nás budou překvapovat krásnou týmovou hrou.

Obsazení turnaje:
HBK Bulldogs Brno
HBK Eagles Brno – červená
HBK Eagles Brno – žlutá
HBK Kyjov – bílá
HBK Kyjov – modrá

"Tým

"Tým